fbpx

‘In The Last of Us 2 neem je het op tegen een homofobe sekte’

the last of us part 2

Tijd voor wat nieuwe geruchten omtrent Sony’s aankomende topper The Last of Us 2. Volgens een nieuwe roddel moet je het in de survivalgame opnemen tegen een christelijke, homofobe sekte. En dat levert enkele stevige plottwists op.

Een waarschuwing is hier op zijn plaats: ook al is dit een gerucht, het bevat potentiële SPOILERS voor het verhaal van The Last of Us 2. Stop dus nu met lezen als je daar liever niets over wil weten.


Het gerucht werd gepost op 4chan door een – naar eigen zeggen – familielid van een werknemer bij Naughty Dog. Helaas valt dat niet langer te controleren, want de post werd vrijwel meteen na publicatie terug verwijderd. Hier kan je wel de screenshots van de post herbekijken.

Oké, zeker dat je verder wil lezen? Here we go. In The Last of Us 2 staat Ellie’s wraaktocht op een christelijke, homofobe sekte centraal. En dat heeft te maken met de ontluikende relatie tussen Ellie en haar geliefde Dina. Iets wat we ook al gezien hebben in vorige trailers.

Tijdens de game word Ellie en haar groep aangevallen door een religieuze groepering, die zich de Seraphites noemt. De sekte ziet homoseksuele relaties als een zonde en dus zijn Ellie en Dina een doelwit voor deze fanatiekelingen. De schermutseling zou leiden tot de dood van Dina, waarna Ellie op wraaktocht trekt. Volgens de post op 4chan zou Ellie’s zin op wraak ook zelfs het leven kosten aan Joel, al is het is niet duidelijk op welke manier.

Maar dat is niet alles, want het 4chan-bericht onthult meer over Ellie’s verleden. Zo zou een mysterieuze vrouw uit een van de trailers Ellie’s moeder zijn. Maar ook Ellie’s vader steekt de kop op. De man zou een lid geweest zijn van de Seraphites, maar werd van kant gemaakt omdat-ie een relatie had met een vrouw die niet tot de sekte behoorde. Behoorlijk duister allemaal, maar niet verrassend aangezien Naughty Dog al liet weten dat The Last of Us 2 een hondsbrute game wordt.

Natuurlijk valt de waarheid van het gerucht niet te controleren. Zeker omdat het van 4chan komt, nemen ook wij het bericht met een korreltje zout. Dat gezegd zijnde, is het niet zo vergezocht. Dat Ellie en Dina een relatie hebben, was al duidelijk uit de trailer van E3 2018. Dat er bijgevolg wat kan misgaan… is meer dan plausibel.

Wat denk jij ervan?

In de originele 4chan-post staan nog meer details over de plot van The Last of Us 2, die kan je allemaal hier lezen. Op eigen risico!

Een reactie achterlaten