fbpx

‘Spelers zullen The Last of Us 2 haten of op handen dragen’

LOU13 copy

In de recent uitgestelde PS4 exclusive The Last of Us 2 trekken spelers vooral op avontuur met Ellie, maar ook vaderfiguur Joel speelt nog een centrale rol. De game zal het complexe personage nog verder uitdiepen dan het origineel. En dat levert volgens stemacteur Troy Baker, die de stem van Joel verzorgt, een paar verrassingen op.

De acteur zat een paar weken geleden samen met fandom.com en onthulde een paar vage details over wat de sequel in petto had voor zijn personage. Zo werd duidelijk dat we in The Last of Us 2 veel meer te weten komen over Joel:


“We onthullen geleidelijk meer stukjes van Joel om hem nog beter te leren kennen. Weet je, zelfs ik heb nieuwe dingen geleerd over hem en ik ken hem al van bij de auditie van de eerste game.”

En dat levert een paar interessante scènes op:

“Kijk, als we onze job goed gedaan hebben, zullen spelers zowat alles aan The Last of Us 2 in vraag stellen. Ik wil dat de fans kunnen ingaan tegen hun eigen ideeën van wat The Last of Us juist is, wie de personages zijn en hoe de wereld in elkaar steekt.”

Voor Baker zelf brengt dat enige spanning met zich mee, omdat hij werkelijk benieuwd is naar wat de fans van de game zullen vinden:

“Nu we relatief dicht bij de release zijn, bevinden we ons op een bijzonder positie. Ik heb geen idee of spelers de game zullen haten of op handen zullen dragen. Maar het is wel zeker dat ze er geen dubbelzinnig gevoel bij zullen hebben.”

Een interessant gegeven waarmee hij lijkt aan te geven dat The Last of Us 2 toch een andere benadering zoekt dan het origineel. Hij vindt dan ook dat spelers zich moeten laten onderdompelen in de game:

“Spelers moeten heel open-minded aan dit spel beginnen. Laat Ellie en Joel hun verhaal vertellen en niet het verhaal dat jij denkt te willen horen. Als je op voorhand al te hard focust op hoe jij zou willen dat het verhaal zou gaan, dan krijg je echt een volledig andere ervaring.”

Wijze woorden, al betekent het waarschijnlijk dat The Last of Us 2 toch wel een aantal verrassingen op ons afvuurt. En nu de release tot een niet nader bepaalde datum is uitgesteld, zullen we helaas nog langer moeten wachten om die verrassingen te ontdekken.

Een reactie achterlaten