fbpx

The Last of Us 2 breekt record, heeft meeste GOTY-awards ooit

Ellie

We weten allemaal dat The Last of Us 2 een retepopulaire game is. En nu heeft de titel ook een belangrijk record gebroken: zo kreeg Naughty Dogs suvivalgame maar liefst 161 Game of the Year-prijzen. Dat is meer dan eender welke game ooit en genoeg om de vorige recordhouder, The Witcher III: Wild Hunt, van de troon te stoten.

De cijfers komen van GameAwards, een website die alle prijzen voor een game bijhoudt. Volgens de website kreeg The Last of Us 2 in totaal 161 GOTY-awards van gamemedia. Opvallend is wel dat de game ‘slechts’ 92 keer de Readers Choice Award kreeg bij verschillende magazines en websites. Het cijfer van de lezers ligt beduidend lager, waarmee bewezen is dat de meningen van de algemene gamer en de gamepers niet altijd op één lijn liggen.


Nu goed, The Last of Us 2 verplettert wel duidelijk de concurrentie. Roguelike game Hades staat namelijk op de tweede plaats met 50 GOTY-awards en 3 Readers Choice Awards. De top-3 wordt  afgesloten door Ghost of Tsushima met 38 GOTY-awards en 11 Readers Choice Awards.

Als je 2020 nog een keer in de achteruitkijkspiegel bekijkt, is dat een bijzonder logische top 3. Andere belangrijke titels die opduiken zijn Final Fantasy VII Remake, Doom Eternal, Animal Crossing: New Horizons en zelfs Cyberpunk 2077, ondanks alle moeilijkheden die de game gekend heeft.

Een reactie achterlaten