fbpx

The Last Guardian nog dit jaar naar PS4

Fumito Ueda – geestelijke vader van ICO, Shadow of The Colossus en The Last Guardian – heeft in een interview met het Britse gametijdschrift Edge verklapt dat de langverwachte avonturengame nog dit jaar verschijnt op de PS4. Hij vertelde dat hij ‘zich zorgen maakt’, maar ook heel enthousiast is.

In het interview loste Ueda ook enkele gameplaydetails. Zo zal de hoofdrolspeler een schild dragen waarmee hij licht kan weerkaatsen. Het zal ook goed van pas komen wanneer Trico – je vogelhondachtige sidekick – rode bliksemschichten uit zijn staart afvuurt.


Over die aparte kompaan liet Ueda het volgende optekenen:

Dit wezen is niet zoals alle huisdieren of bondgenoten in andere games. De rol van Trico is dubbelzinnig en soms doet het niet wat je het vraagt. Het is een van de grote thema’s in The Last Guardian. Het is iets complex en compleet anders. Ik wil iets nieuws maken, een ervaring dat de spelers nog niet hebben gehad.

Trico zal dus niet altijd op jouw commando’s reageren en aan zijn gezicht en houding moet je afleiden in welke bui hij is. Zo zal het beest zijn veren spreiden en roze ogen krijgen wanneer het kwaad wordt.

De spirituele opvolger van Ico en Shadow of the Colossus is al zo’n acht jaar in ontwikkeling en heeft al een serieuze hobbelige weg afgelegd. Vorig jaar op de E3 werd nog bekendgemaakt dat The Last Guardian de overstap zou maken van PS3 naar PS4. Nu maar hopen dat we meer te zien krijgen op de E3 van dit jaar.

image

Een reactie achterlaten