fbpx

The Dark Sorcerer tech demo vormt inspiratiebron voor nieuwe game

Wie herinnert zich de coole tech demo van The Dark Sorcerer, die ontwikkelaar Quantic Dream online zwierde na de release van Beyond: Two Souls? Schijnbaar krijgt die een tweede leven, want de studio gaat de demo gebruiken als inspiratiebron voor een project met codenaam Dreamworld.

The Dark Sorcerer is ondertussen bijna 8 jaar oud, maar ziet er nog bijzonder goed uit. De trailer werd voor het eerst getoond op E3 2013, voor de release van de PlayStation 4. In de tech demo zien we hoe een oude magiër een duistere magie aan het opwekken is. De man verspreekt zich en al snel blijkt dat-ie een scène aan het acteren was op een filmset. Waarna de volledige demo overgaat in een komische sketch.


Nu blijkt dat de video meer wordt dan een tech demo, want Twitter-gebruiker AccountNGT beweert dat Quantic Dream werkt aan een game gebaseerd op The Dark Sorcerer. Het project kreeg volgens de leaker de codenaam Dreamworld. De titel wordt een interactief verhaal – zoals Detroit: Become Human – met veel gevoel voor humor. Een team op het hoofdkantoor van de studio in Parijs leidt de ontwikkeling.

Tegelijkertijd werkt Quantic Dream ook aan Star Wars Eclipse, al zou Dreamworld volgens de leaker een geavanceerdere game zijn. Lijkt logisch, want een interactief verhaal zal er grafisch haast altijd beter uitzien dan een open-world game wegens veel minder assets.

Een releasedatum is er helaas nog niet, al gokken wij dat we Dreamworld dit jaar niet meer zien.

Een reactie achterlaten