fbpx

Tencent moet nieuwe games laten controleren door Chinese overheid

China tencent

Opvallend nieuws vanuit China waar de overheid de strijd tegen games verder opvoert. Zo is uitgever Tencent voortaan verplicht om elke nieuwe game die in de app store komt, eerst te laten inspecteren door de overheid. Ook mag de uitgever verschillende bestaande games niet langer updaten omdat die niet in overeenstemming zouden zijn met de wetgeving.

Volgens het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie is na onderzoek gebleken dat niet alle games van Tencent de rechten en gegevens van hun gebruikers respecteren. Daarom moet Tencent alle nieuwe releases eerst laten controleren voor ze geüpload worden naar de app stores. Elke app en update moet een reviewperiode van zeven dagen ondergaan.


Tencent heeft laten weten dat alle apps functioneel blijven, ondanks de verstrengde maatregelen. Al kan de Chinese overheid daar wel een stokje voor steken als het meerdere inbreuken vaststellen. Het land is immers al een tijdje bezig om de krachtige marktpositie van mega-uitgevers zoals Tencent aan banden te leggen.

Dat doet het land met extra controles en een resem beperkingen voor de gamende jeugd. Zo mogen minderjarigen slechts enkele uren per week online gamen en enkel op vastgelegde tijdstippen. Ook microtransacties zijn verboden. Epic Games kondigde alvast aan Fortnite niet langer aan te bieden in China wegens de strenge maatregelen.

Een reactie achterlaten