fbpx

Epic Games trekt stekker uit Fortnite in China

Fortnite

In China wordt Fortnite vanaf 15 november niet meer ondersteund. Dat staat te lezen op de officiële Chinese website van de battle royale shooter. Nieuwe accounts is aanmaken is vanaf nu al niet meer mogelijk. Epic Games heeft nog geen officiële reden opgegeven, maar de steeds strengere gamewetten zitten er voor alles tussen.

Epic Games zwijgt voorlopig in alle talen, maar het heeft alles te maken met de steeds strenger wordende maatregelen om gaming te beperken voor jonge kinderen. Zo mogen kinderen onder de 18 jaar sinds deze zomer slechts 3 uur per week online gamen.


Hiermee wil de Chinese overheid verslavingen en online gokken/microtransacties tegengaan. En tegelijk de macht van gigantische uitgevers als Tencent aan banden leggen.

Daarnaast moest Fortnite ook een hele waaier aan aanpassingen ondergaan om conform de nieuwe wetten te zijn. Alle microtransacties moesten uit de game verwijderd worden en verschillende cosmetische aanpassingen werden doorgevoerd. De afbeelding van schedels mogen niet meer van de Chinese overheid, dus skins met schedels zal je niet terugvinden in de Chinese versie.

Daarnaast werd Epic Games ook verplicht het geweld in Fortnite drastisch te beperken. Zo werd de lore helemaal veranderd. Volgens de Chinese Fortnite spelen alle gevechten zich af tijdens trainingssimulaties, waarbij tegenstander hologrammen zijn en er bijgevolg niemand sterft. Wij weten natuurlijk wel beter, maar het maakte de perceptie van de game in China minder gewelddadig.

Maar na al deze aanpassingen heeft Epic Games nu toch beslist de stekker uit Fortnite te trekken. Want een free-to-play game zonder microtransacties? Daar valt weinig mee te verdienen natuurlijk.

Een reactie achterlaten