fbpx

Chinese jongeren mogen voortaan slechts 3 uur per week online gamen

China bant online gamen

China heeft een stevige beperking opgelegd aan zijn minderjarige bevolking. Jongeren mogen voortaan maar drie uur per week online gamen. De overheid wil op die manier gameverslavingen tegen gaan, maar ook een grotere controle uitoefenen op steeds groeiende techbedrijven zoals Tencent.

Volgens het staatspersbureau Xinhua mogen kinderen onder 18 jaar voortaan enkel online gamen tussen 20u en 21u op vrijdag, zaterdag, zondag en op vakantiedagen. Daarmee wordt de vorige regel, die nog anderhalf uur gamen per dag toeliet, volledig van tafel geveegd.


Buiten de opgelegde uren, zijn uitgevers zoals Tencent ook wettelijk verplicht om hun online diensten op andere tijdstippen te verbieden. Als spelers toch online gaan, moeten uitgevers de spelersnaam verifiëren om ervoor te zorgen dat ze ouder zijn dan 18. Alle maatregelen staan in het teken van een overheidsprogramma om gameverslavingen tegen te gaan. Videogames werden er namelijk al beschouwd als ‘spiritueel opium’.

Toch is de maatregel ook economisch van aard, want China wil de enorme expansie van platformhouders tegengaan. Door zulke regels op te leggen, wil China meer transparantie en controle over het beleid van dergelijke bedrijven. Het land zet zich namelijk hard in om monopolies van bepaalde bedrijven – en dus oneerlijke concurrentie – tegen te gaan.

Of de nieuwe wetten van China een grote impact zullen hebben? De beurzen tekenden een klein verlies op. Al geven de uitgever toe dat de Chinese jeugd ‘slechts een fractie van het publiek is’. Of China op economisch vlak veel baat heeft met de nieuwe regelgeving, valt nog te zien.

Een reactie achterlaten