fbpx

China voert gamebeperkingen in voor minderjarigen

Opvallend nieuws uit het grootste land van Azië. De overheid van de Volksrepubliek China heeft namelijk nieuwe wetten doorgevoerd om de (online) gameverslaving in het land tegen te gaan. De regels zijn vooral in het leven geroepen om de fysieke en mentale gezondheid van de Chinese jeugd te beschermen.

Wie jonger is dan 18, mag maximum 90 minuten per dag achter online gamen. Bovendien mag er enkel gespeeld worden tussen 8.00 uur ’s morgens en 22.00 uur ’s avonds. Enkel op feestdagen en tijdens de weekends krijgt de jeugd wat meer vrijheid, want dat is er 3 uur gametijd voorzien. Wie te jong is om bepaalde games te spelen, krijgt helemaal geen toegang. Weg met 12-jarigen in GTA Online dus.


Maar het kan nog frappanter, want ook de uitgaves van jongeren worden in online games in ’t oog gehouden. Chinese jongeren mogen slechts 50 euro per maand spenderen aan in-game aankopen. Spelers die jonger zijn dan 8 jaar krijgen geen toegang tot de in-game store.

Hoe dwingt de Chinese overheid dat dan af? Sinds 2007 is er een systeem in werking, waarbij spelers zich moeten registreren met hun echte naam. In 2018 kreeg dat systeem een update, gelinkt aan een politiedatabase, om leeftijden in real-time te verifiëren. Op die manier kunnen kinderen geen valse accounts aanmaken om de regels te omzeilen. Bovendien zullen uitgevers als Tencent campagnes op poten zetten om ouders en scholen te informeren en te zorgen dat de wetten nageleefd worden.

Zoals je kan zien, hebben wij het zo slecht nog niet…

Een reactie achterlaten