fbpx

Tekken 8 regisseur: “Jonge generatie gamers zijn gewoon slechte verliezers”

tekken 8 harada

De regisseur van Tekken 8 Katsuhiro Harada heeft een gewaagde uitspraak gedaan over jonge gamers. Volgens Harada verkiezen jonge spelers games met team-based gameplay, omdat ze slechte verliezers zijn. Als ze verliezen, kunnen ze hun teamgenoten beschuldigen in plaats van hun verantwoordelijkheid nemen.

Harada maakte het statement in een podcast met PlayStation-topman Shuhei Yoshida. Zo vertelt de 53-jarige designer dat zijn leeftijdsgeneratie veel onderlinge concurrentie kende. En daarom graag een duidelijke uitkomst bij elke situatie, een duidelijke winnaar en een verliezer.


Volgens Harada zie je nu het tegenovergestelde. De jeugd is niet meer geïnteresseerd in one-on-one showdowns. In vechtspellen waar een match bestaat uit een duel tussen twee spelers, zijn spelers zelf verantwoordelijk als ze verliezen. Ze kunnen niemand anders als schuldige aanwijzen van hun verlies. En daardoor boet het genre aan populariteit in.

Volgens Harada is dat een tendens waar vechtspellen in de toekomst rekening mee moeten houden om een jonger publiek aan te trekken. “Wanneer spelers winnen in team-based shooters, hebben ze die zege te danken aan hun bijdrage aan het team,” legt Harada uit. “Maar wanneer ze verliezen, is het naar eigen zeggen vaak omdat ze gematched werden met slechte spelers. Het is nooit hun eigen schuld.”

Is het hoog tijd dat de jeugd wat meer vechtspellen speelt? Of is Harada een zeurende boomer? Laat het gerust weten in de comments!

Een reactie achterlaten