fbpx

‘Ontwikkeling Dying Light 2 zit in de laatste fase’

Dying Light 2

Sinds Dying Light 2 werd uitgesteld zonder nieuwe releasedatum, bleef het verdacht stil rond de first-person zombiegame. Geruchten deden de ronde dat het niet zo goed ging met ontwikkelaar Techland, maar die weerlegt de studio. Volgens Techland bevindt de game zich zelfs in de laatste ontwikkelingsfase. De game komt zowel naar current als next-gen consoles.

In een interview met Escapist Magazine geeft het team toe dat het een lastige keuze was om de releasedatum te verschuiven. Vooral lead game designer Tymon Smektala had er veel moeite mee:


“Voor mij was het lastig om te accepteren dat we veel meer tijd nodig hadden om onze ambitieuze visie voor de game waar te maken. En dat we een enorm complexe game creëren, waarbij het polishen en balancen van de ervaring gigantisch veel werk vereist. In dit spel bepalen jouw keuzes niet alleen het verhaal, maar ook de staat van de wereld. Die wereld heeft een waaier aan variaties, die getest moeten worden op fouten.”

Over een eventuele nieuwe releasedatum wilde Smektala nog niets kwijt:

“Het hele team werkt met man en macht aan de aankondiging van de nieuwe releasedatum. De studio wil de fans verrassen, dus wil ik dat niet voor onze werknemers en onze fans verpesten. Het enige wat ik kan zeggen is dat het project zich in de laatste fase bevindt.”

Al eerder liet de studio weten dat Dying Light 2 zowel naar current-gen als naar next-gen consoles komt. De next-gen versie ondersteunt ray tracing. Hopelijk kunnen we dit najaar al aan de slag. Wie heeft ook zin om zombies de schedel in te meppen met zelfgemaakt wapentuig?

Een reactie achterlaten