fbpx

Team Ninja gaat Ninja Gaiden en Dead or Alive rebooten

ninja gaiden reboot

Goed nieuws voor fans van badass ninja’s en virtuele babes. Ontwikkelaar Team Ninja heeft bevestigd dat het Ninja Gaiden en zijn vechtreeks Dead or Alive gaat rebooten. Dat werd onthuld via een panelgesprek waarin grote studiobaas Fumihiko Yasuda, meer uitleg gaf over toekomstige projecten.

Tijdens de G-Star conferentie in het Zuid-Koreaanse Busan toonde Yasuda een slide waarop de twee iconische reeksen van Team Ninja afgebeeld stonden. Met als titel ‘The future of Team Ninja – reboot van populaire reeksen’.


Het is niet de eerste keer dat Yasuda zijn wens uit om opnieuw aan Ninja Gaiden te werken. Al vindt hij nu eindelijk de tijd rijp. Op dit moment werkt Team Ninja aan Wo Long: Fallen Dynasty en Rise of The Ronin. Daarom overweegt Yasuda de reeks uit te besteden aan een andere studio of een jonger intern team.

Welke optie het wordt, wist Yasuda niet te zeggen. Een samenwerking met een andere studio vereist veel sturing. En een jonger intern team moet trouw blijven aan de klassieke formule. Nu goed, schijnbaar is die knoop doorgehakt, want anders zou Team Ninja de reboots niet publiek maken tijdens een panelgesprek.

Yasuda temperde tijdens het panelgesprek de verwachtingen: de rebootplannen zijn gestart, maar de ontwikkeling moet nog van start gaan. Met andere woorden: de reboots zullen nog lang op zich laten wachten.

Op 3 maart verschijnt Wo Long: Fallen Dynasty, de spirituele opvolger van Ni-Oh. En tegelijk werkt Team Ninja ook aan de samoeraigame Rise of the Ronin. Gezien die laatste pas voor 2024 gepland is, gokken wij dat een nieuwe Ninja Gaiden of Dead or Alive er niet voor 2025 komt.

Team Ninja

Een reactie achterlaten