fbpx

Talloze details van Resident Evil 9 gelekt

Schermafbeelding 2023 05 15 om 22.06.31

De eerste details opgedoken van het negende deel in de horrorserie zijn gelekt. Die game heet Resident Evil Apocalypse en combineert opnieuw een Romeinse cijfers met de titel.

Zonder officiële bevestiging van Capcom blijft het natuurlijk een gerucht, dus neem onderstaande informatie gerust met een vaatje zout. Het nieuws komt van de website Evilhazard.com, al zou de bekende leaker DuskGolem een groot deel van de informatie ook al op Twitter hebben gespuid.


Resident Evil 9 zou volgens het lek een directe sequel op Village worden en wordt een singleplayer-only game met Chris Redfield in de hoofdrol.

Het verhaal van Apocalypse volgt Chris Redfield, die op weg is naar de thuisbasis van de BSSA in Europa – meteen na de gebeurtenissen van Village. Ook Claire Redfield zou een kleine rol hebben. Leon en Ada zijn niet aanwezig in het negende deel.

Je gaat niet alleen de strijd aan met zombies, maar ook met mythologische monsters die lijken op Wendigo’s, gehoornde monsters uit de verhalen van de Noord-Amerikaanse inheemse bevolking. Je zou ook opnieuw een middeleeuws kasteel mogen verkennen, vergelijkbaar met dat van Lady Dimitrescu.

Capcom zou de game onthullen rond oktober of november.

Opvallend is wel dat er tegenstrijdige berichten zijn over de info hierboven. Twitter-gebruiker Rino beweert immers dat de info overeenkomt met details die Dusk Golem eerder gedeeld had. Dusk Golem zelf schrijft dan weer dat hij zelf nog geen leaks heeft gezien.

Correct of niet? We horen het waarschijnlijk binnenkort van Capcom zelf. Misschien op de volgende PlayStation Showcase?.

Een reactie achterlaten