fbpx

Studio van gecontesteerde The Day Before belooft bèta test

The Day before 3

Ontwikkelaar Fntastic heeft bekendgemaakt dat het een bèta heeft gepland voor zijn zombie survival-MMO The Day Before. Ook maakt de studio er werk van om de game zo snel mogelijk weer op Steam te krijgen.

De post-apocalyptische MMO was ooit een van de meest gegeerde game op Steam, maar wordt nu omringd door controverse. Zo kwam het project enkele maanden geleden in opspraak toen een moderator van de Discord-server het bestaan van de titel openlijk in vraag stelde. Gezien de makers nog nooit gameplay hadden getoond, vroegen fans zich af of de game effectief in ontwikkeling was.


In januari werd de game plotsklaps uitgesteld en verdween de game van Steam. Volgens ontwikkelaar Fnastic eerst wegens een technisch probleem, maar dan werd het verhaal veranderd: de studio zou een copyright claim aan zijn been hebben en was daarom verplicht de game van Steam te halen. Om die situatie uit te klaren, werd de launch ook verschoven naar 10 november.

Nu laat Fntastic weten dat de game een bèta krijgt, eens de release dichterbij is. Dit où spelers een kans te geven om de game te testen voor release.

Fntastic belooft dat 10 november de ultieme releasedatum is en uitstel niet mogelijk is. Ook geeft de studio aan dat er werk van maakt om The Day Before opnieuw verkrijgbaar te maken via Steam.

Heel veel beloftes, maar of de game ook iets wordt? Daar hebben wij onze twijfels over.

Een reactie achterlaten