fbpx

Still Wakes the Deep wordt een kletsnatte horrortrip

still wakes the deep

Still Wakes the Deep, de nieuwste horrorgame van ontwikkelaar The Chinese Room, ziet er lang niet slecht uit. De titel speelt zich af op een afgelegen boorplatform in de ijzige Noordzee en serveert enkele huiveringwekkende momenten.

Als speler kruip jij in de huid van een werknemer op het boorplatform, die vast komt te zitten in een razende storm. Alle communicatie met het vasteland valt weg en ontsnappen is niet mogelijk door metershoge golven. Het wordt vanzelfsprekend nog erger: je krijgt te maken met een mysterieuze en duistere vijand.


Je kan niet weg, dus is overleven je enige optie. Dat doe je door op zoek te gaan naar andere crewleden, die je mogelijk nuttige informatie kunnen geven over de benarde situatie. Aan jou dus om het uit elkaar vallende boorplatform te navigeren. En tegelijkertijd de strijd aan te gaan met een luguber wezen.

Doet ontwikkelaar The Chinese Room trouwens geen belletje rinkelen? Dan helpen we even: eerdere titels van de studio zijn Amnesia: A Machine for Pigs, Everybody’s Gone to the Rapture en Dear Esther.

De game is momenteel in de maak voor PS5, Xbox Series en pc en verschijnt op 18 juni.

Een reactie achterlaten