fbpx

Steelrising heeft rebelse robots tijdens de Franse revolutie

Steampunk elementen worden wel vaker gebruikt in historische games, al is de thematiek van Steelrising toch wel echt uniek. De game speelt zich tijdens de hoogdagen van de Franse resolutie. Geen boeren die in opstand komen tegen de Franse edellieden, maar wel steampunk automatons, die niet langer als slaaf willen dienen voor de elite.

Yup, Steelrising is gesitueerd is een alternatieve tijdsperiode die het einde van de Franse monarchie inluidt. De uitvinding van robots bestaat echter al en daar profiteert de rijke elite van. De mechanische wezens moeten hun klusjes opknappen en de edellieden ook nog eens entertainen. Tot een van de automatons, genaamd Aegis, er op een dag genoeg van heeft en stevig in opstand komt.


De metalen dame groeit uit tot een dodelijke krijger, die haar vijanden zonder veel moeite afmaakt. Gezien de game van Spiders komt, zijn wij lichtjes enthousiast, maar als de studio het niveau van Greedfall kan verderzetten en zelfs opkrikken, kan Steelrising nog wel een verrassing worden.

De game staat gepland voor juni 2022.

Een reactie achterlaten