fbpx

Starfield moet even indrukwekkend worden als Cyberpunk 2077 en Spider-Man

starfield

Emil Pagliarulo, de lead designer van Starfield, heeft zowel Cyberpunk 2077 als Marvel’s Spider-Man genoemd als belangrijke inspiratiebronnen voor de scifi-game. Dat liet hij weten via een interview gepubliceerd op de website van Bethesda.

Tijdens het interview geeft Pagliarulo toe dat dat hij geïnspireerd werd door games die hem een wow-gevoel geven. Dat zijn voor hem ’titels waarbij je je hoofd gaat schudden en gewoon onder de indruk bent van wat je ziet’. En Starfield moet minstens even indrukwekkend worden als zijn inspiratiebronnen.


Zo was Marvel’s Spider-Man zo’n game voor hem, maar ook Cyberpunk 2077. Zo vindt hij de creatie van Night City als gigantische open omgeving een bijzonder indrukwekkende prestatie.

Ongetwijfeld heeft hij zich laten leiden door die games bij de ontwikkeling van Starfield, al is voorlopig niet duidelijk op welke manier. Al weten we natuurlijk ook dat Pagliarulo eveneens een veteraan is van Fallout en The Elder Scrolls, waar hij zowel als designer als schrijver aan werkte.

Dat Starfield dus wat krachtige staaltjes design en verhaal zal hebben, staat nu al buiten kijf. Hopelijk krijgen we daar binnenkort ook meer beelden van, want gameplay van de game hebben we eigenlijk nog niet gezien.

Starfield staat gepland voor release op 11 november 2022. Al hebben we voorlopig nog geen gameplay gezien.

Een reactie achterlaten