fbpx

‘Star Wars: Knights of the Old Republic remake uitgesteld’

KOTOR

Wereldwijd wordt Star Wars: Knights of the Old Republic beschouwd als een van de beste Star Wars games. De aankondiging van de remake werd dan ook met groot applaus ontvangen. Helaas is de toekomst van de remake heel onzeker, nu de ontwikkeling voor onbepaalde tijd opgeschort is.

Het nieuws bereikt ons via Bloomberg. De website schrijft dat ontwikkelaar Aspyr Media onlangs de game’s design director Brad Prince en art director Jason Minor ontslagen heeft. Het duo werd aan de deur gezet nadat de studio een demo had afgewerkt om de remake te tonen aan partners Lucasfilm en Sony.


Volgens Bloomberg voldeed de demo niet aan de interne verwachtingen van Aspyr Media en werd de ontwikkeling van het project tijdelijk stopgezet. Momenteel zou Aspyr op zoek zijn naar andere projecten, dus is het onbekend wanneer de studio de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic weer oppikt. Als dat al gebeurt…

Een van de bronnen waar Bloomberg mee sprak, beweerde dat er te veel tijd en geld geïnvesteerd werd in de demo. Hoewel de studio de release van de game normaal voorzien had in 2022, wees de persoon erop dat 2025 als release veel realistischer was.

Gezien Aspyr Media deel uitmaakt van Saber Interactive, geloven sommige medewerkers dat het project overgeheveld wordt naar die studio. Saber heeft zich immers al bewezen met de Switch port van The Witcher 3.

Een reactie achterlaten