fbpx

Star Wars: Knights of the Old Republic remake niet langer in ontwikkeling

KOTOR

De remake van Star Wars: Knights of the Old Republic is voorlopig niet meer in ontwikkeling. Dat blijkt uit een nieuw statement van Giant Bomb journalist Jeff Grubb. Grubb besprak de status van de titel omdat de grote baas van Embracer Group geen update meer wil geven over de game.

Eerder raakte bekend dat Star Wars: Knights of the Old Republic in ontwikkeling was bij Aspyr Media, al werd de titel daar weggehaald. Iets wat Grubb ook bevestigt. Zo vertelt hij dat het project nu bij Saber Interactive ondergebracht werd, bekend van de zombieshooter World War Z.


Grubb voegt toe dat de game opnieuw van studio gewisseld zou zijn wegens aanhoudende problemen met moedergroep Embracer. Er wordt volgens de Amerikaanse journalist niet langer gewerkt aan Star Wars: Knights of the Old Republic gewerkt. En dat bij geen enkele studio.

De remake van Star Wars: Knights of the Old Republic werd aangekondigd in september 2021 met Sony en LucasFilm Games als uitgevers. Al snel kwam de game in de problemen, want Bloomberg maakte vorige zomer bekend dat ontwikkelaar Aspyr van het project werd gehaald.

Ook Sony zou niets meer te maken willen hebben met het project. In september haalde Sony alle marketingmateriaal (trailers en dergelijke) offline. Naar eigen zeggen wegens een vervallen muzieklicentie. Al zou Sony het project niet langer meer ondersteunen.

Of we de remake nog te zien krijgen, is de vraag. Vooral nu Embracer Group flink moet besparen en ondertussen al 900 werknemers op straat heeft gezet.

Een reactie achterlaten