fbpx

‘Star Wars Eclipse introduceert een nieuw ras’

Star Wars

Er zijn talloze verse details opgedoken van Star Wars Eclipse, de nieuwe game in ontwikkeling bij Quantic Dream. Volgens een bericht van Sacred Symbols zou de titel een volledig nieuw ras introduceren. Ook zou de podcast een paar details van de hoofdpersonages gelekt hebben.

Volgens Colin Moriarty van Sacred Symbols bevindt de game zich nog steeds in een voorbereidende fase. De effectieve ontwikkeling is dus nog niet gestart. Vervolgens bespreekt de man een paar van de hoofdpersonages. En wordt er vermeld dat het scenario van de titel gepend wordt David Cage en Adam Williams, die ook eerdere titels van Quantic Dream geschreven hebben.


Moriarty vertelt dat-ie documenten heeft mogen inkijken, waarin gesproken wordt van een Project S, waarin een personage genaamd Sarah opduikt als protagoniste. De atletische dertiger maakt deel uit van een mensachtige beschaving, die regeren over het Zaraan Empire. Meteen een nieuw ras dus, dat we nog niet eerder zagen in Star Wars.

Volgens de podcast is het Zaraan Empire zeer agressief op politiek en militair vlak. En zoals in andere Star Wars culturen, is er geen onderscheid tussen mannen en vrouwen wat betreft maatschappelijke rollen en verantwoordelijkheden. Als een Zaraan echter in het huwelijksbootje stapt, heeft de bruiloft wel een militaire implicatie, aangezien het koppel één belangrijk team wordt.

Dat kan soms een probleem opleveren, want Sara, die sterk gelooft in de harde hand van het Zaraan Empire, is getrouwd met Xendo, een persoon die veel zachter is van aard. En die nuance in de relatie zou sterk aan bod komen in de game.

Het Zaraan Empire is trouwens niet het rijk zowel we dat kennen van the Sith, want Star Wars Eclipse zou zich minstens 200 jaar voor Star Wars Episode I: The Phantom Menace afspelen. Verdere details werden niet gedeeld tijdens de podcast van Sacred Symbols.

In ieder geval lijkt de game wel aan te leunen bij het emotionele drama dat we van Quantic Dream gewend zijn. Een Star Wars met een melodramatisch kantje dus. Goed idee of niet?

Een reactie achterlaten