fbpx

STALKER 2 uitgesteld naar 2023 wegens oorlog in Oekraïne

De Oekraïense ontwikkelaar GSC Game World heeft een nieuwe trailer gelost van S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. De video laat ons meteen ook weten dat de shooter wegens de oorlog met Rusland opnieuw wordt uitgesteld, dit keer naar 2023.

De video hierboven behandelt The Zone, een grote post-apocalyptische open wereld die je op eigen houtje kan verkennen. Cool is dat zowel de monsters als de verschillende groepen die in The Zone wonen, voortdurend interacties hebben met elkaar. Daarvoor heeft de studio het systeem A-Life 2.0 in elkaar gestoken, dat zowel de status van de wereld als het gedrag van personages en mutanten aanstuurt.


Het AI-systeem zorgt ervoor dat er altijd iets aan de gang is in The Zone, ook al ben je er niet om het te zien. Uiteraard zullen ook beslissingen die jij neemt de wereld beïnvloeden. En uiteraard nieuwe events met zich meebrengen.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl stond oorspronkelijk gepland voor release eind 2021, maar werd verschillende keren uitgesteld. In de developer update hieronder vertelt ontwikkelaar GSC Game World dat het werk pas grotendeels hervat zal kunnen worden als het conflict met Rusland voorbij is.

Sommige werknemers besloten om hun land te verdedigen, terwijl een deel van de ontwikkeling verder gaat in Kiev. Het bedrijf heeft ook een nieuw kantoor geopend in Praag, Tsjechië, waar het grootste gedeelte van de ontwikkeling gaat starten. Wij wensen ze alvast het beste toe.

Een reactie achterlaten