fbpx

Stalker 2: Heart of Chornobyl opnieuw uitgesteld

stalker 2 1

Ontwikkelaar GSC Game World heeft aangekondigd dat Stalker 2: Heart of Chornobyl zijn geplande release in het eerste kwartaal van 2024 niet haalt. De shooter van de Oekraïense studio verschijnt op 5 september voor Xbox Series X en pc.

GSC Game World is transparant over het nieuwe uitstel. Zo stelt de ontwikkelaar dat heel wat mensen de demo op Gamescom en allerlei andere beurzen hebben gespeeld in het najaar van 2023. En dat die feedback aantoont dat de shooter nog niet is wat het publiek verwacht.


De game kan volgens de makers extra ontwikkelingstijd gebruiken om de huidige technische problemen te verhelpen. Die zorgen er immers voor dat de game op dit moment niet de kwaliteit biedt die spelers verwachten.

De shooter zou aanvankelijk begin 2022 verschijnen, maar na de inval van Rusland werd de ontwikkeling opgeschort. Een deel van de developers verhuisde naar Praag om de ontwikkeling verder te zetten, een deel bleef in Kiev achter. Erg lastige omstandigheden dus om een game af te werken.

Een reactie achterlaten