fbpx

Square Enix zwiert officiële website online voor Final Fantasy XVI

FF 16

De officiële website van Final Fantasy XVI is nu live. En dat brengt een heleboel extra info mee over de game, van de wereld tot de hoofdpersonages. Ook via PlayStation Blog heeft producent Naoki Yoshida bijkomende info gelost over het verhaal en de personages.

Centraal in de plot van Final Fantasy XVI staat de wereld van Valisthea. Doet meteen denken aan de wereld uit oudere games, want het land is gezegend met tal van magische kristallen. De blinkende stenen manifesteren zich in Aether, een soort van energie waarmee de inwoners van het land magische spreuken kunnen gebruiken. En zoals gewoonlijk zorgt de macht van de kristallen voor een ongemakkelijke vrede in Valisthea, die nu bedreigd wordt door de nieuwe Blight.


Het is in die magische wereld dat jij speelt als Clive Rosfield, de oudste zoon van de Hertog van Rosaria. Yup, de kerel die we te zien kregen in de eerste trailer, zowel in jonge als oudere gedaante. Van kinds af aan werd verwacht dat hij de krachten van de Phoenix zou erven, al koos het lot zijn jongere broer Joshua als drager van de slapende magie. Clive stortte zich dan maar op een leven als eervolle ridder en zijn opleiding wierp zijn vruchten af toen hij gekozen werd als Eerste Schild van Rosaria.

Joshua Rosfield is Clive’s jongere broer en in tegenstelling tot de stoerdere Clive, is deze tweede zoon van het hertogdom van Rosaria vriendelijk en zelfs zacht van karakter. Joshua kijkt op naar zijn grote broer en vindt het vaak spijtig dat hij, en niet zijn dappere broer, gezegend werd met de kracht van de Phoenix. Nu er een nieuw conflict voor de deur staat, zal ook Joshua zich moeten bolsteren tegen de oorlog.

Laatste personage is dan Jill Warrick, een dochter van de Noordelijke Gebieden. Op jonge leeftijd werd het meisje een beschermelinge van Rosaria en zorgde ze zo voor vrede tussen de twee naties. Ze groeide op met zowel Clive als Joshua en is een gewaardeerde vriendin van beide broers.

Tot slot kregen we via de PlayStation Blog ook wat meer inzicht in Eikons en Dominants. Fans van Final Fantasy zullen Eikons kennen als de typische summons. In de trailer passeerden Phoenix, Ifrit, Shiva en Titan al de revue.

In Final Fantasy XVI vormen ze dan ook het summum van de magische kracht van de kristallen, want ze hebben de macht om een natie met de grond gelijk te maken. In deel XVI komen ze in het leven via Dominants. Tot hun kracht losbarst, worden sommige van die Dominants beschouwd als de elite van de bevolking, al sturen sommige naties hun Dominants ook naar het front om een overwinning te garanderen met hun vernietigende krachten.

Final Fantasy XVI brengt dus de oude lore terug, gecombineerd met de vloeiende en actievolle gameplay van de latere delen. Kijk jij uit naar de game?

Een reactie achterlaten