fbpx

Square Enix wil meer en betere blockbusters maken

FFXVI

Met Final Fantasy 16 aan de horizon heeft Square Enix bekendgemaakt dat het meer en betere blockbuster titels wil maken. Dat onthulde de uitgever in een recente financiële meeting.

Door alle positieve feedback over Final Fantasy 16 wil de uitgever meer populaire games uitbrengen met een wereldwijde aantrekkingskracht. En dat op meer regelmatige basis.


De uitgever liet weten dat het de inkomsten van MMO’s zoals Final Fantasy 14 wil verhogen door abo’s beter te promoten. Die inkomsten zal Square Enix gaan gebruiken voor de ontwikkeling van blockbustertitels.

Wat betreft die grote blockbusters krijgen we Final Fantasy 7 Rebirth nog, alsook Kingdom Hearts 4. En natuurlijk Final Fantasy 16. Wat er verder nog in de pijplijn zit, is onbekend.

Of de overschakeling naar games met een wereldwijde aantrekkingskracht een goede zet is? Dat betwijfelen we. Het nieuwe pad zorgt ervoor dat Square Enix minder risico’s zal nemen. Titels als Forspoken zullen we in de toekomst niet gauw meer zien.

Dat betekent dat de uitgever gemakkelijker zal terugvallen op bekende reeksen en concepten. Iets wat diversiteit en originaliteit niet ten goede komt. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten