fbpx

Square Enix onthult post-launch plannen voor Final Fantasy XVI

FF16

Square Enix heeft bekendgemaakt dat Final Fantasy nog een heleboel post-launch content krijgt. Zo heeft de uitgever een verse update gelost, die meteen beschikbaar is. En belooft het bedrijf ook nog twee uitbreidingen voor de RPG.

Het nieuws werd aangekondigd via een patch van producent Naoki Yoshida. De kerel begon het filmpje met de onthulling dat patch 1.10 nu beschikbaar is om te downloaden. De update voegt alternatieve kostuums toe Clive, Jill en Torgal. Ook kan je de look van Clive’s huidige zwaard aanpassen aan eender welk zwaard in de game.


Verder voert de patch ook wat verbeteringen door op basis van player feedback. Eikonic Abilities kunnen nu sneller geactiveerd worden na een succesvolle parry. En ook zijn aerial combo’s tegen kleinere monsters nu makkelijker uit te voeren. Tot slot werden er cooldown details toegevoegd aan aan de beschrijvingen van abilities.

Belangrijker dan de update is echter dat Square Enix werkt aan twee betaalde uitbreidingen voor Final Fantasy XVI. Hoe groot de expansies zijn? Geen idee. Welke personage we zullen terugzien? Ook onbekend. Al komen de uitbreidingen wel op vraag van de fans, die ‘meer tijd willen spenderen in Valisthea en haar inwoners’.

Tot slot onthulde Yoshi P. nog dat er ook een pc-versie van Final Fantasy XVI in de maak is. Wanneer die uitkomt, is niet bekend. Maar de producent beloofde meer details van zowel de PC-versie als beide uitbreidingen in de toekomst.

Hieronder vind je een video van zowel patch 1.10 als de update van Naoki Yoshida via Twitter.

Een reactie achterlaten