fbpx

Square Enix kondigt Kingdom Hearts IV aan

Square Enix verraste dit weekend vriend en vijand met een epische aankondiging. De uitgever kondigde tijdens een uitzending voor de 20e verjaardag van de serie Kingdom Hearts IV aan met een indrukwekkende trailer. De game wordt ontwikkeld met Unreal Engine 5, maar zit nog in een vroege fase.

Kingdom Hearts IV wordt het eerste deel in het verhaal van de ‘Lost Master Arc’. De reeks is duidelijk nog niet op z’n eind, want deze keer is Sora in een moderne wereld beland, die Quadratum heeft. Wanneer hij ontwaakt, wordt hij begroet door Strelitzia, een mysterieus nieuwe personage voor de game.


Al snel moet Sora zijn Keyblade weer ter hand nemen om een gigantische vijand te verslaan. Na het fragment komen ook Donald en Goofy in beeld, al hebben we geen idee waar beide personages zich bevinden.

De onthulling van Kingdom Hearts IV maakte deel uit van de 20e verjaardag van de serie. Een aardige leeftijd en dat zie je, want na het bekijken van de bovenstaande video (vanaf 4:06) valt meteen op hoe ver de reeks al gekomen is.

Momenteel is Kingdom Hearts IV nog in vroege ontwikkeling, dus gokken wij dat we de game pas ten vroegste te spelen krijgen in 2024. Of in ieder geval na Final Fantasy XVI. De game wordt trouwens ontwikkeld met Unreal Engine 5.

Naast Kingdom Hearts IV kondigde Square Enix trouwens ook nog twee mobile games aan, die het verhaal van de reeks nog verder uitdiepen. Ook daarvan vind je een trailer in de bovenstaande video.

Een reactie achterlaten