fbpx

Square Enix gaat voortaan multiplatform

Square Enix

Gedaan met console-exclusives voor Square Enix. De uitgever heeft een nieuw business plan voorgesteld dat volledig inzet op multiplatform releases op zowel PlayStation, Xbox, pc en Switch. In plaats van bepaalde AAA-titels te beperken tot slechts één platform, wil de uitgever nu ‘meer consumenten laten genieten van zijn games’.

De uitgever streeft nu naar een maximaal spelersbereik en die actief engageren via updates en post-launch ondersteuning. Het uiteindelijke doel is een verplaatsing van kwantiteit naar kwaliteit, om op die manier een diversiteit aan content af te leveren die overal speelbaar is.


Een goede aanpak voor Square Enix, want in het verleden waren hun releases altijd verdeeld over verschillende platformen. Denk maar aan de originele releasestrategie van Kingdom Hearts. Gelukkig werden die games uiteindelijk samengebracht in twee bundels. Maar ook Octopath Traveler en diens sequel skipten bepaalde platformen om onbekende redenen.

Het is duidelijk dat Square Enix een groter publiek wil bereiken op meer platformen. Vraag is natuurlijk of de technische performance van de games dan overeind blijft, want meer platformen betekent meer beperkingen en minder specialisatie.

Een reactie achterlaten