fbpx

“Spyro the Dragon 4 is in ontwikkeling”

Spyro trilogy flying running dragon

De Spyro-games kregen dan wel de remake-behandeling, maar het blijft wachten op een volwaardig vervolg. Volgens een nieuw gerucht komt die er echter aan: ontwikkelaar Toys for Bob zou aan Spyro 4 werken.

De info komt van YouTuber Canadian Guy Eh, die wel vaker op de proppen komt met Spyro en Crash Bandicoot nieuws. Officiële bevestiging hebben we uiteraard niet, maar de leaker blijkt in de video zeker van zijn stuk. Hij zegt erbij dat hij geen aannames doet op basis van eerdere aanwijzingen en ook geen valse info wil verspreiden.


De YouTuber kwam het nieuws naar eigen zeggen te weten tijdens PAX East, waar hij geruchten opving van Spyro 4. Hij ging daarom actief op zoek naar meer informatie, maar kreeg nergens een bevestiging.

Toen hij hoorde dat Toys for Bob de handen in elkaar geslagen had met Microsoft voor een nieuwe game, ging hij verder op jacht. En uiteindelijk kreeg hij de bevestiging dat Toys for Bob effectief aan Spyro 4 werkt.

Canadian Guy Eh laat wel weten dat de ontwikkeling van Spyro 4 pas in januari 2024 begon. Allicht is de studio dus volop bezig met conceptualisering. Of de titel ooit het levenslicht zal zien, is dan ook de vraag aangezien er tijdens de ontwikkeling heel wat kan veranderen/wijzigen.

Merk op dat Toys for Bob zich onlangs nog afscheurde van Activision Blizzard. De studio werd onafhankelijk, maar werkt nu direct samen met Microsoft. Zonder de hiërarchie van Activision Blizzard te hoeven doorlopen.

Een reactie achterlaten