fbpx

Splinter Cell remake krijgt aangepast verhaal

Het lijkt erop dat de remake van Splinter Cell anders wordt dan het oigineel. Zo wordt het verhaal aangepast aan een hedendaags publiek. In hoeverre dat een invloed heeft op het oude narratief is niet helemaal duidelijk.

Het nieuws raakte bekend via een vacature van Ubisoft Toronto. Zo is de studio momenteel op zoek naar een scenarist die ‘het oude verhaal wil herschrijven voor een hedendaags publiek’. Verdere details zijn schaars.


De vacature vermeldt alleen nog dat het verhaal van de originele game als basis gebruikt wordt. Zo blijven de ’toon en thema’s van het originele verhaal behouden’. Tegelijkertijd zullen ‘de personages en de wereld dieper uitgediept zijn, om ze geloofwaardiger en authentieker te maken’.

Afgelopen december kondigde Ubisoft al aan dat het sleutelt aan een remake van de stealth game met Sam Fisher in de hoofdrol. De geheimagent wordt ingezet voor spionagemissies waarbij hij meer dan eens terroristische aanslagen of een nieuw gewapend conflict moet verhinderen.

De Splinter Cell remake wordt gemaakt met de Snowdrop Engine, die ook de drijvende kracht is achter The Division en Avatar: Frontiers of Pandora. De titel krijgt next-gen graphics en gameplay en maakt gebruikt van het typische licht- en schaduwspel waar de reeks bekend voor is.

Een reactie achterlaten