fbpx

Speler krijgt dankzij glitch toegang tot volledige Battlefield 2042 op zijn Xbox

Battlefield 2042

Duizenden spelers staan te popelen om op 19 november de slagvelden van Battlefield 2042 op te rennen, al hoeft één iemand niet meer wachten. Een 13-jarige Amerikaanse die de shooter had gekocht op zijn Xbox Series X merkte namelijk op dat de game door een glitch na het pre-loaden al helemaal ontgrendeld was.

Gamer Aaronfrogy ging volop aan de slag en heeft ondertussen heel wat footage en screenshots van Battlefield 2042 gelekt. Gezien de online servers pas live gaan op 12 november, kan hij het voorlopig enkel opnemen tegen bots. Zijn video’s zijn ondertussen offline gehaald door EA en Xbox, maar de footage heeft zijn weg al bereikt naar YouTube.


Uit zijn wazige screenshots – die de 13-jarige met zijn smartphone maakte – blijkt dat de All-Out Warfare modus lanceert met zo’n 22 verschillende wapens. Wat weinig is in vergelijking met andere shooters. Zo kan je aan de slag met slechts 4 SMGs, 4 assault rifles, 2 LMGs, 3 marksman rifles, 3 snipers, 3 utility guns en 3 secondary guns.

Ten slotte postte hij ook nog screenshots van het Gun Customization menu. Daaruit blijkt dat je van elke gun het vizier, munitietype, underbarrel attachment en de loop kunnen aanpassen.

Of DICE nog wapens zal toevoegen via dlc is op dit moment niet bekend, al zou dat ons niet verbazen gezien het agressieve microtransactiebeleid van EA. Zo kan je in de Portal Mode, waarin je een oorlog kan uitvechten met soldaten uit verschillende tijdperken, wel aan de slag met 75 verschillende wapens. Check vooral de footage hieronder.

Battlefield 2042 staat gepland voor release op 19 november. Wie de Gold of Premium Edition heeft aangeschaft kan al vanaf 12 november aan de slag.

BFleak

Een reactie achterlaten