fbpx

Spelen we nog PlayStation VR in 2018?

Was virtual reality een hype? Eentje dat we in 2018 snel zullen vergeten? Invader ging het uitzoeken een hippe villa in Brussel waar we de tweede golf games voor de PlayStation VR testten. Het korte antwoord: qua releases is de PlayStation VR allesbehalve dood. Hier de meest opvallende titels van komende maanden.

1. The Inpatient  release: 23 januari


Het horrorspel Until Dawn was niet ieders meug, maar wij vonden het bij momenten best spannende camp. Een virtuele tienerfilm die alle clichés van het genre op een vermakelijk griezelhoopje gooide. Deze The Inpatient is een prequel daarvan en speelt zich 60 jaar eerder af. Jij wordt wakker met een flinke dosis geheugenverlies in een psychische instelling waar vreemde zaken gebeuren.

De jongens van Supermassive Games – die ook al Until Dawn: Rush of Blood maakten – beloven een even spannende achtbaanrit, maar dan met de toegevoegde scary waarde van VR. Ons doet het vooral denken aan Stephen Kings The Shining: veel jumpscares vanuit een onderdompelende dimensie. Bring it on!

2. Legion Commander release: 2018

De Chinese gameindustrie zit in de lift en dit jaar mogen we ons aan een handvol VR-games van Chinese bodem verwachten. De meest opvallende? De strategiegame Legion Commander. Hoewel uw dienaar absoluut geen RTS-held is (‘Command & Conquer’ is zowat het laatste dat hij actief speelde, op de Nintendo 64 zowaar), kon de uitgebreide demo waarin Orks, elven en mensen het tegen elkaar moeten opnemen, hem absoluut bekoren.

Denk aan een combinatie tussen Yu-Gi-Oh, Pokémon en een Baten Kaitos-esque card game, terwijl rondom jou de omgeving ontploft en de kleurrijke vijand met rasse schreden nadert. Wel het ‘minste’ VR-game dat we testten; op geen enkel moment denk je dat je in de actie zit.

3. Bravo Team release: 9 maart

De first person shooters voor de PS VR zijn dun bezaaid en daar wil deze tactische shooter iets aan doen. Bravo Team is speciaal ontwikkeld voor coöp én de Aim Controller. Een vette kluif voor shooterfans die graag de kogels rond de oren horen fluiten, maar veel nieuws voegt ‘Bravo Team’ niet toe aan het genre. Intense actie, maar wel met de nodige clichés. Veel machopraat, dito actie en metershoge bloedfonteinen wanneer je geraakt wordt.

Ook al is realisme niet de sterkste kant van deze Bravo Team, het staat garant voor knallende arcade-actie.

4. Moss – release: februari

Ziet eruit als een schattige puzzelplatformer met een handige muis en dat is het ook. Volgens de makers bij Polyarc toont Moss echter de toekomst van VR-gaming. Een ietwat overdreven statement, al doen ze hier best wel unieke dingen. Jij bestuurt de muis met zwaard doorheen de puzzellevels, maar kan de kleine held ook voorwerpen aanreiken of zijn vijanden besturen. Niet met de Move, maar met de motion controls én de lichtbalk van de DualShock.

De manier waarop ze je met verschillende perspectieven laten spelen, is best geniaal. En het beste nieuws: je kan nu al een demo van Moss (en een heleboel andere titels) gratis downloaden op de PlayStation Store. Zeker ook Dino Frontier proberen!

Een reactie achterlaten