fbpx

Sony's PSN maakt meer winst dan Nintendo

Sony heeft de omzetcijfers van z’n fiscale jaar van 2015 bekendgemaakt en daarbij worden getallen vernoemd waar Nintendo alleen maar van kan dromen. De omzet van de PlayStation-bouwer daalde met 1,3 %, maar de netto winst van het bedrijf steeg met zo’n 666 %. Dat ze duivels goed bezig zijn, is duidelijk.

De totale omzet van Sony bedroeg vorig jaar zo’n 66 miljard euro, waarvan 2,5 miljard euro pure winst. Het PlayStation Network speelt daar een belangrijke rol in. Op Twitter rapporteerde gebruiker ZhugeEX het volgende:


” Alle sales op Sony’s PlayStation Network brachten zo’n 4,3 miljoen euro op, wat wil zeggen dat PSN een grotere omzet haalde dan Nintendo als bedrijf, dat slechts 4,1 miljoen euro haalde.”

Het verschil is niet heel groot, maar het is wel duidelijk dat PlayStation Network, met enkel en alleen digitale aankopen, het beter doet dan Nintendo. Indrukwekkend!

Natuurlijk wordt PlayStation Network geholpen door de immense install base van de PlayStation 4 en de inkomsten van PlayStation Plus. Elke gebruiker dokt voor online gaming 50 euro per jaar, dus dat kan al tellen.

Maar het grote verschil is ook te verklaren aan de kant van Nintendo. De Wii U is namelijk de slechtst verkopende console van de consolemaker, want er gingen er tot nu toe maar 12,8 miljoen over de toonbank. Bij Sony zitten ze ondertussen al over de 40 miljoen verkochte PS4’s.

Alle hoop is voor Nintendo dus gevestigd op de nieuwe Nintendo NX. De console krijgt Zelda Wii U nu zelfs als launch game, omdat het spel niet de nodige aandacht zou krijgen op de Wii U. Een goede zet, lijkt ons.

In ieder geval zullen de topmannen van Sony zich eens goed dollars in de handen wrijven, zeker nu de PS4K er staat aan te komen. The company is on a roll and they know it.

Een reactie achterlaten