fbpx

Sony wil record breken met PS5 sales in 2022

PS5 gamepass

Sony heeft bekendgemaakt dat het een recordaantal PS5-consoles wil verkopen tijdens zijn volgende fiscale jaar. Om dat mogelijk te maken, wil de uitgever meer dan 22,6 miljoen consoles verschepen in het fiscale jaar van 2022. Sony zal naar eigen zeggen ook de productie stevig opvoeren deze zomer.

Een torenhoge ambitie, maar als het lukt, verbreekt Sony zijn eigen record van 24 jaar geleden. In het fiscale jaar van 1998 verscheepte de uitgever maar liefst 22,6 PSOne-consoles. En die mijlpaal wil de uitgever met de nieuwe PS5 verpulveren.


PlayStationbaas Jim Ryan maakte de doelstelling al bekend via een financiële presentatie in mei. Onlangs bevestigde Sony CEO Kenichiro Yoshida die target een tweede keer via een aandeelhoudersvergadering.

Of de uitgever zijn vooropgestelde doelen zal halen, blijft natuurlijk de vraag. Door het wereldwijde tekort aan semiconductoren, loopt de productie van PS5-consoles niet zo vlot als gehoopt. Toch beloofde Jim Ryan om de situatie zo snel mogelijk te verbeteren.

Via een interview met Wired liet Ryan weten dat productie stevig wordt opgedreven deze zomer. Ryan hoopt op het einde van het jaar dan ook dat de balans tussen vraag en aanbod weer normaal zal zijn.

Opvallend genoeg ziet Chief Financial Officer Hiroki Totoki dat niet meteen gebeuren. Zelfs als er meer consoles worden geproduceerd, zal Sony nooit kunnen beantwoorden aan de grote vraag. En dat tot zeker eind 2021, volgens Totoki.

Winkelketen Coolblue kan er in ieder geval over meepraten. De keten kreeg zo’n 600 PS5-consoles voor verkoop, dus besloot-ie een loting op poten te zetten. Resultaat? Maar liefst 300.000 inschrijvingen.

Een reactie achterlaten