fbpx

Sony wil 2 miljoen exemplaren van PlayStation VR2 klaar voor launch

Sony PlayStation VR2

De launch van de PlayStation VR2 wordt een pak groter dan die van zijn voorganger. Sony heeft de productie van de VR-headset voor PS5 opgestart en wil maar liefst 2 miljoen exemplaren klaar hebben voor de launch.

Bloomberg schrijft dat Sony een target wil halen van 2 miljoen exemplaren tegen maart 2023, omdat de uitgever verwacht dat de PlayStation VR2 een pak sneller zal verkopen dan zijn voorganger. Ter vergelijking: de originele headset voor PS4 deed er zeven maanden over om 1 miljoen exemplaren te verkopen.


Momenteel hebben we nog geen prijs of releasedatum voor de PS5-headset, al zou hij volgens Sony begin 2023 in de rekken liggen. Volgens Bloomberg is de massaproductie van het toestel vorige maand opgestart. Sterker nog: de productie zou geen negatieve impact ondervinden van het wereldwijde tekort aan componenten.

Bloomberg meldt eveneens dat de voorraadproblemen met PS5-consoles begin 2023 sterk zullen verbeteren. Om die reden hoopt Sony ook dat de release van de PlayStation VR2 die verkoop nog extra wind in de zeilen zal blazen.

Op dit moment zijn er al meer dan 20 games in ontwikkeling voor de PlayStation VR2, waaronder Horizon: Call of the Mountain en de shooter Firewall Ultra.

De PlayStation VR2 is een stuk geavanceerder dan zijn voorganger en heeft een 4K HDR scherm, eye tracking, controllers met haptische feedback en meer. Lees hier alles over de PlayStation VR2.

Een reactie achterlaten