fbpx

Sony verwijdert Cyberpunk 2077 uit PlayStation Store en betaalt ontevreden gamers terug

cyberpunk 2077 keyart

Na heel wat problemen met de PS4-versie van Cyberpunk 2077, heeft Sony de langverwachte actie-RPG uit de PlayStation Store verwijderd. De game ligt volgens Sony niet in lijn met hun klantenbeleid en wordt voorlopig niet meer verkocht. Sony belooft ook volledige terugbetaling aan ontevreden klanten.

Sony maakte het nieuws bekend via Twitter. Volgens het bericht streeft Sony naar een hoge tevredenheid bij zijn klanten en is het daarom gestart met het volledig terugbetalen. Het is de eerste keer dat Sony een grote game uit de PlayStation Store verwijderd.


Cyberpunk 2077 heeft sinds zijn release op 10 december voor heel wat controverse gezorgd. De game presteert bijzonder slecht op oudere consoles en heeft last van tonnen bugs. De game is duidelijk niet goed geoptimaliseerd voor oudere hardware. De makers hebben zich begin deze week verontschuldigd en gaven toe dat ze meer aandacht hadden moeten besteden aan de last-gen consoleversies.

In een statement laat ontwikkelaar CD Projekt Red weten dat er na gesprekken met Sony en beslist werd de verkoop van de digitale versie tijdelijk te staken. De game zal op PlayStation-consoles wel verder updates ontvangen. De studio doet er alles aan om de game zo snel mogelijk terug op de PlayStation Store te krijgen. het volledige bericht kan je hieronder lezen.

Sony’s beslissing zet alvast nog een financiële domper op de feestvreugde van ontwikkelaar CD Projekt Red. Sinds de release van Cyberpunk 2077 zijn de aandelen van het bedrijf gekelderd en is het volgens het financiële nieuwsagentschap Bloomberg zo’n 1 miljard minder waard.

Wat vind jij ervan? Reageert Sony overdreven of niet?

131895638 3545863808827759 8678828278599797714 o

 

Een reactie achterlaten