fbpx

Sony verhoogt productie PlayStation VR

Sony zit in een luxepositie. De spelletjesfabrikant ziet zich namelijk genoodzaakt om de productie van de PlayStation VR te verhogen. Heel wat winkels geven namelijk aan dat ze zonder voorraad zitten. Sony-topman Jim Ryan zegt dat er nog geen exacte verkoopscijfers zijn, maar dat er bij launch al ‘vele honderdduizenden’ headsets zijn verkocht.

Onderzoeksbedrijf SuperData maakte in maart een rapport waarin stond dat er aan het einde van 2016 ongeveer 2,6 miljoen PlayStation VR’s verkocht zouden zijn. Het bedrijf heeft dit rapport echter naar boven aangepast. De verwachting is dat de vraag naar PS VR nog verder gaat stijgen bij de release van de PlayStation 4 Pro in november.


Jim Ryan is echter niet bezorgd over de productiemogelijkheden bij Sony.

Onze productiecyclus zit goed en verloopt helemaal zoals we hadden verwacht. We planden om de capaciteit uit te breiden naar het einde van 2016 toe, er gaan dus veel PlayStation VR’s in omloop zijn. Of het genoeg is om tegemoet te komen aan de vraag van de markt? Dat zien we wel nog.

Op 1 november eindigt het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2016 voor Sony. Mogelijk brengt het bedrijf dan verkoopscijfers naar voor.

Een reactie achterlaten