fbpx

Sony trekt stekker uit Driveclub in 2020

Slecht nieuws voor de fans van Driveclub, want Sony heeft bekendgemaakt dat-ie de servers van de racegame sluit op 31 maart 2020. Daarbij gaat het om de servers van zowel de basisgame, als Driveclub Bikes en Driveclub VR. Enkel singleplayer modi zijn vanaf die datum nog toegankelijk.

Online multiplayer, je club vertegenwoordigen, deelnemen aan leaderboards, uitdagingen of evenementen en zelfs prestaties delen… het wordt allemaal stopgezet op 31 maart 2020. Uiteraard blijft de game speelbaar in singleplayer modi en alle dlc blijft toegankelijk voor solo play.


Wil je de game voor die datum nog eens checken, dan moet je niet al te lang meer wachten. Sony heeft namelijk ook laten weten dat-ie Driveclub, Driveclub VR, de season pass en alle uitbreidingen onzichtbaar maakt in de PlayStation Store vanaf 1 september 2019. Je zal de game dus niet meer kunnen kopen vanaf die dag. Gamers die de digitale versie in huis haalden, hebben echter niets te vrezen, want zolang de game in je downloadlijst staat, kan je ‘m downloaden. Alleen voor nieuwkomers zal-ie dus volledig ontoegankelijk zijn.

Een beetje vreemd, want hoewel uitgevers vaak digitale games beschouwen als de norm van de toekomst, worden titels voor onze neus uit de digitale rekken gehaald. En dat terwijl Driveclub nog steeds een degelijke arcaderacer is.

Wat denken jullie hiervan?

Een reactie achterlaten