fbpx

Sony stopt met productie van PS Vita games

PS Vita Uncharted

Sony heeft besloten om de productie van fysieke games voor de PlayStation Vita stop te zetten. De nieuwswebsite Kotaku vernam het weetje van verschillende ontwikkelaars en de consolebouwer zelf. Zowel de Europese als Amerikaanse tak van Sony zonden een statement uit waarin ze het einde van de Vita GameCards bevestigden.

De productie van de GameCards stopt tijdens het fiscale jaar van 2018 dat eindigt op 31 maart 2019. De finale bestellingen gebeuren ten laatste op 15 februari 2019. Dit wil echter niet zeggen dat er geen nieuwe games meer komen naar de handheld. Sony laat nog steeds digitale releases toe voor de PlayStation Vita.


Het levensverloop van de Vita is eentje met vreemde kronkels. De console startte in 2012 sterk met grafisch indrukwekkende games en kreeg zelfs de marketingslogan ‘console gaming on the go’. Door de populaire Nintendo 3DS en de komst van tablets en smartphones moest de console het onderspit delven in Noord-Amerika en Europa. In Japan blijft de draagbare console populair door de ongelofelijke ondersteuning van JRPG’s en indiegames.

Een reactie achterlaten