fbpx

Sony sluit studio achter VR-game RIGS

Sony heeft bekendgemaakt dat het Guerrilla Cambridge, bekend van de PS VR-game Rigs: Mechanized Combat League, zal sluiten. Al het personeel wordt bijgevolg ontslagen, al zal Sony de werknemers begeleiden bij hun zoektocht naar ander werk, of de mensen overplaatsen naar andere projecten.

In een officieel statement zei Sony dit:


“We beseffen dat we met deze beslissing getalenteerde werknemers kunnen verliezen. Toch geloven we dat we een sterkere positie hebben door te focussen op andere projecten en andere studio’s (die ook VR-titels in ontwikkeling hebben). De sluiting mag dus geen afbreuk doen aan alle coole games die Guerrilla Cambridge ooit gemaakt heeft.”

Volgens Sony was de sluiting noodzakelijk was om competitief te blijven. Na uitvoerige analyse van hun studio’s en strategische doelstellingen op lange en korte termijn, ziet de hardwarefabrikant zich genoodzaakt om de studio te sluiten. Guerrilla Cambridge, voordien bekend als SCE Cambridge Studio en zusterstudio van Guerrilla in Amsterdam, heeft 19 jaar bestaan en schudde titels als MediEvil, Primal, Ghosthunter, and Killzone: Mercenary uit de mouw.

Ondertussen heeft Ninja Theory, de studio achter Heavenly Sword die ook in Cambridge gelegen is, al laten weten dat tal van openstaande vacatures heeft en de werknemers van Guerrilla Cambridge met open armen ontvangt. Momenteel werkt de studio aan Hellblade: Senua’s Sacrifice. Dat is nu eens team spirit, zie!

Een reactie achterlaten