fbpx

Sony sluit studio achter MotorStorm en Driveclub

Sony Computer Entertainment heeft de deuren van Evolution Studios gesloten. De Britse ontwikkelaar is niet van de kleinste: deze jongens waren verantwoordelijk voor de spektakelracereeks MotorStorm op PS3 en de recente PS4-racer DriveClub.

In een officiële verklaring heeft Sony verklaard dat het de sluiting van de studio betreurt, maar dat het zich na een interne evaluatie van korte en medium termijn plannen wil focussen op ontwikkelaars die momenteel werken aan veelbelovende projecten.


Als blijk van respect voor de ontwikkelaar, zal Sony de werknemers van Evolution Studios helpen bij het vinden van een nieuwe job of onderbrengen bij andere third-party developers van SCE Worldwide Studios.

REACTIES (4)

 1. fgras

  Damn… Hun games waren altijd erg goed, al dan niet direct vanaf de launch.
  De kans werd helaas wel erg groot dat dit ging gebeuren aangezien Motorstorm: Apocalypse slecht had verkocht en de opvolgende game Driveclub deed het ook niet zo best. Twee keer een misser na elkaar en je ligt er uit.

 2. Aalderink Mathias

  DriveClub was niet slecht !

 3. Damasta007

  F#CK! Geen echte racefan hier, maar de originele motorstorm heeft hier toch serieus wat overuren gedraaid.

 4. Karel Steutelings

  Spijtige zaak dat je tegenwoordig uit de race ligt na 1 tegenvallende game. Kan moeilijk anders met de huidige budgetten voor AAA games.

Een reactie achterlaten