fbpx

Sony richt fonds op om Covid-19 slachtoffers te steunen

Sony

Sony heeft een hulpfonds opgericht in strijd tegen Covid-19. De uitgever wil daarmee zo’n 100 miljoen dollar (= 92 miljoen euro) doneren om wereldwijd mensen te steunen die getroffen zijn door het coronavirus.

Het fonds dient vooral om drie vakgebieden te ondersteunen. Zo wil de uitgever de medische sector een handje toesteken, maar ook onderwijspersoneel en zelfs de entertainmentsector een boost geven.


In eerste instantie doneert Sony 10 miljoen dollar aan de Wereldgezondheidsorganisatie en haar verschillende medische afdelingen. Op die manier wil Sony het medische personeel helpen in hun strijd tegen Covid-19. Daarnaast onderzoekt de uitgever ook hoe hij kan bijdragen in de behandeling van Covid-19 patiënten en wat-ie kan doen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Verder bekijkt Sony op welke manier-ie zijn technologie kan gebruiken voor educationele activiteiten, nu tal van scholen de deuren gesloten hebben. De uitgever zal bijvoorbeeld samenwerken met leraren en scholen om leerstof tot bij de leerlingen te krijgen.

Ten slotte wil ook Sony de creatieve sector een handje toesteken. Zo wil Sony beginnende ontwikkelaars, artiesten, acteurs enz. ondersteunen, die door het wegvallen van opnames, annulaties van concerten en shows enz. geen werk hebben.

Een mooi initiatief, waarmee Sony een trend in gang zet die meerdere grote bedrijven ongetwijfeld zullen volgen. Al had Sony natuurlijk een voorbeeld aan CD Projekt Red, dat eerder bijna een miljoen dollar schonk aan de medische sector in Polen, om Covid-19 in het land te bestrijden.

Een reactie achterlaten