fbpx

Sony kondigt nieuwe versie PlayStation VR aan

Sony brengt een nieuw model van de PlayStation VR op de markt. De nieuwe versie voert enkele subtiele veranderingen door: de headset krijgt nu geïntegreerde oortjes en een nieuwe processor unit. Die processor unit wordt nu ook HDR-compatibel.

Met de update wil Sony enkele praktische euvels verhelpen. Zo hoeven eigenaars van een HDR-tv nu niet telkens hun processor unit te ontkoppelen wanneer ze gebruik willen maken van HDR tijdens gewone speelsessies. Een andere aanpassing is de integratie van de earbuds in de nieuwe PlayStation VR. Deze zitten nu vast aan de headset. Het geklungel met een extra headset behoort tot het verleden.


Wie al een PS VR in huis heeft en stiekem hoopt om de processor unit om te wisselen met het nieuwere model (CUH-ZVR2), is eraan voor de moeite. De connectiesnoeren zijn licht gewijzigd waardoor het originele model niet te combineren is met de vernieuwde unit. Om te profiteren van deze kleine verbeteringen, moet je dus een nieuw totaalpakket in huis halen.

Voorlopig is er nog geen Europese releasedatum. Onze Japanse collega’s kunnen vanaf 14 oktober de nieuwe uitvoering in huis halen, samen met geüpdatete PlayStation Moves die nu voorzien zijn van een micro USB-poort.

Een reactie achterlaten