fbpx

Sony investeert 1 miljard dollar in Epic Games

Unreal engine 5 demo

Epic Games heeft tijdens een investeringsronde 2 miljard dollar opgehaald voor de ontwikkeling van een metaverse. De helft ervan komt van Sony, de andere helft van het moederbedrijf van LEGO.

Epic Games dat naast Fortnite ook bekend is van de Unreal-engine, maakte het nieuws op zijn website bekend. Vorige week liet Epic Games al optekenen dat het een kindvriendelijke ruimte in het metaverse wil creëren, een reeks van virtuele werelden waarin gebruikers samen kunnen communiceren en spelen.


Sony gelooft in het project en investeert maar liefst 1 miljoen dollar. Zo liet grote baas Kenichiro Yoshida in een statement weten dat ‘Sony als creatief entertainmentbedrijf graag investeert in Epic Games. Volgens Yoshida wordt het metaverse een plek waar ook ontwikkelaars en gebruikers samen bij elkaar komen.

Sony gaat er prat op dat de expertise van Epic, samen met de krachtige Unreal Engine, gecombineerd met Sony’s eigen technologie, de ontwikkeling van nieuwe digitale ervaringen zal drijven.

De andere helft van de twee miljard dollar is afkomstig van KIRKBI, de investeringsmaatschappij achter de LEGO Group. Past helemaal in het plaatje van een kindvriendelijke versie van het metaverse.

Een reactie achterlaten