fbpx

Sony: ‘Exclusives aanbieden via PlayStation Plus tast kwaliteit aan’

god of war ragnarok

Sony heeft de reden bekendgemaakt waarom het geen exclusives aanbiedt via PlayStation Plus. Wanneer een exclusive vanaf release wordt toegevoegd aan PlayStation, betekent dat minder opbrengsten, waardoor Sony onmogelijk zoveel ontwikkelingsbudget kan voorzien voor die game. Wat de kwaliteit van de exclusives aanzienlijk zal verlagen.

PlayStation topman Hiroki Totoki liet het statement vallen tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers: ‘Als we AAA-games voor PS5 meteen toevoegen aan een abonnementsservice, zou de investering in dergelijke games niet meer zo hoog kunnen zijn. En dan zijn we bezorgd dat we die first-party kwaliteit niet meer kunnen behalen.’


Totoki wil naar eigen zeggen het beleid niet vergelijken met de concurrentie, maar het doel van Sony is om blijven te investeren in ontwikkeling en bijbehorende R&D om steeds hogere kwaliteitsgames te kunnen afleveren. Volgens Sony is dat de manier om zowel platform als business op lange termijn beter te maken.

Jim Ryan, de topman van PlayStation Amerika zei in het verleden al iets gelijkaardigs: ‘Als we dergelijke games in een abonnementsservice stoppen, dan wordt de drijfveer om het telkens beter te doen, doorbroken. Daardoor zouden we bijlange niet zoveel meer investeren in de ontwikkeling van dergelijke games.’

Dat bleek ook uit de presentatie van de kwartaalcijfers. Zo maakte Sony dat het in de nabije toekomst zo’n 308 miljoen dollar investeert in de ontwikkeling van first-party games. Opvallend: Sony geeft ook mee dat het die games wil lanceren op meerdere platformen. Waarmee Sony allicht bedoelt dat meerdere first-party na verloop van tijd ook naar pc komen.

Een reactie achterlaten