fbpx

Sony en Tencent verkrijgen minderheidsaandeel in From Software

Elden Ring

Ontwikkelaar From Software, bekend van Elden Ring, heeft bekendgemaakt dat-ie aandelen zal verkopen aan zowel Sony als Tencent. De studio doet dat om gemakkelijker games uit te geven op de internationale markt. Als gevolg van de deal hebben Sony en Tencent samen 30% van de studio in handen.

Het nieuws werd bekendgemaakt in een officieel statement van de Kadokawa Corporation, het moederbedrijf van From Software. Concreet verkoopt de studio aandelen aan Sixjoy Hong Kong (als dochterfirma van Tencent) en aan Sony Interactive Entertainment.


In totaal gaat er 16.25% van de aandelen naar Sixjoy en 14.09% naar Sony. De overige 69.66% blijft uiteraard bij Kadokawa. Het moederbedrijf geeft toe dat ‘meer mogelijkheden voor de creatie, ontwikkeling en distributie van nieuwe projecten zeer belangrijk is’.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Daarom werd ‘een deal op poten gezet met third-party uitgevers, die extra investering genereert, zodat From Software een groter publiek kan bereiken voor zijn games’. En dus niet meer afhankelijk is van third-party uitgevers voor de distributie van games in andere regio’s dan Japan.

Laat een reactie achter