fbpx

Sony en Netflix sluiten vijfjarige streamingdeal

uncharted movie

Het lijkt erop dat Netflix hét streaming platform wordt voor gamers die graag een filmpje meepikken. Netflix heeft een vijfjarige deal gesloten met Sony. Zo komen alle films van Sony Pictures, waaronder ook die van PlayStation Productions zoals Uncharted en Ghost of Tsushima vanaf 2021 naar Netflix.

Het nieuws dat Netflix en Sony een miljardencontract hebben afgesloten, werd bekendgemaakt door The Wall Street Journal. Zo zullen de komende vijf jaar alle Sony Pictures-films waaronder ook de nieuwe Spider-Man films én alle PlayStation-films na hun bioscooplooptijd op Netflix te zien zijn.


De films zullen dus niet meteen vanaf hun bioscooppremière op Netflix te zien zijn. Reken dat de films zo’n twee maanden na de bioscooprelease op Netflix zullen landen. De films die begin 2021 de spits afbijten, zijn Morbius, Bullet Train en Uncharted.

Voor films die specifiek gemaakt zijn voor streamingplatformen heeft Sony ook een first look akkoord gesloten met Netflix. Films die dus niet in de bioscoop worden getoond, zullen meteen op Netflix te zien zijn. Om hoeveel titels het exact gaat, is nog niet bekend.

Voorlopig is het contract enkel geldig voor de Verenigde Staten, al kunnen wij ons moeilijk voorstellen dat deze op termijn niet wordt doorgetrokken naar Europa en andere regio’s. Wees er dus maar zeker dat ook wij binnen afzienbare tijd Uncharted via Netflix kunnen kijken.

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten