fbpx

Sony wil Pokémon Go achterna

Het succes van Pokémon Go is niemand ontgaan, ook Sony niet. Tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn liet Sony optekenen het zijn pijlen ook op de markt van mobile games richt.

Kaz Hirai, CEO van Sony, zei tijdens een interview met The Financial Times dat hij de nieuwe markt ‘zeer actief’ benadert:


“Het is belangrijk dat we ons niet alleen op console gaming concentreren, maar ook op smartphone games. En dat vraagt enige aanpassing.”

Sony heeft in het verleden al enkele mobile games op de markt gebracht, maar die hadden voornamelijk als doel de verkoop van consolegames aan te zwengelen. Het wereldwijde succes van Pokémon Go heeft echter voor een strategiewissel gezorgd. Daarmee treedt Sony in de voetsporen van uitgevers zoals Square Enix, Konami en Ubisoft die al jaren actief zijn in mobile gaming.

Toch hoef je niet te vrezen dat Sony zijn interesse in consolegaming gaat verliezen. In maart richtte het ForwardWorks Corporation op, een dochterfirma die specifiek games voor smartphone zal ontwikkelen. Vanzelfsprekend gebaseerd op bekende PlayStation-personages. Binnenkort misschien PlayStation All-Stars Battle Royale op ons mobieltje?

Een reactie achterlaten