fbpx

Sony verbiedt Japanse borsten in het Westen

Sony heeft er voor gezorgd dat de Japanse animegame Omega Labyrinth Z niet op de Westerse markt kan verschijnen. De PS4-game focust volgens de uitgever net iets te sterk op het sexy aspect van de dames en kan daarom niet in het Westen verschijnen.

Ontwikkelaar PQube, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, vindt het enorm spijtig, temeer omdat de lokalisatie van de het spel zo goed als afgerond was:


Nochtans meldt de uitgever dat het samengewerkt heeft met alle ratingbureau’s om de game naar het Westen te krijgen. Alle processen waren afgerond en goedgekeurd, al stak Sony er een stokje voor door te zeggen dat de game niet voldeed aan zijn kwaliteitsstandaard. Allicht hebben de erotische mini-games daar iets mee te maken.

Zo moet je de dames aanraken op specifieke plaatsen om ze op te winden. Raken ze voldoende opgewonden, dan activeer je een Shame Break, waarbij de dames kledingstukken verliezen en meer huid en lingerie tonen.

Waarom Sony hier aanstaat aanneemt? In games als Senran Kagura en Valkyrie Drive gebeurt exact hetzelfde. Het probleem: de dames in Omega Labyrinth Z zijn jonger dan 18 jaar. Het verhaal speelt zich namelijk af in een middelbare school en één van de personages wordt duidelijk voorgesteld als een eerstejaarstudente. En dat kan bij Sony niet door de beugel.

Toch blijft het vreemd dat het PEGI-ratingbureau daar in dat geval geen problemen mee had. Daarnaast werd ook de leeftijds-rating er door de Amerikaanse ESRB probleemloos opgeplakt.

Nu goed, geen borsten voor de Europese en Amerikaanse markt dus. Iets wat vermeden had kunnen worden als PQube simpelweg de leeftijd van de dames had aangepast.

Een reactie achterlaten