fbpx

Sony blijft PS4 ondersteunen na PS5-launch

PS4 Pro

Wie dit najaar niet meteen de overstap maakt naar de PS5 hoeft zich geen zorgen te maken op vlak van games voor de huidige generatie. Zo belooft Sony dat de PlayStation 4 nog geruime tijd ondersteund zal worden.

Het is Eric Lempel, de globale leider van PlayStation Marketing, die fans geruststelde in een gesprek met de Canadese insider Geoff Keighley. De man vertelde dat de PS4 een belangrijk onderdeel blijft van het hele PlayStation-verhaal en dat spelers nog een hoop titels kunnen verwachten:


“We kunnen niet iedereen van de huidige generatie meenemen omdat je nieuwe hardware en toestellen nodig hebt. Maar de PS4 is en blijft een belangrijk lid van de PlayStation-familie. We hebben nog heel wat in petto voor de PS4-eigenaars. Er zit nog veel leven in de console.”

Dat is mooi om te weten. Al is het zo dat PS4-games die vanaf begin juli verschenen zijn, ook compatibel moeten zijn met de PS5. Dat er nog een aantal ontwikkelaars met grote projecten bezig zijn, staat dus buiten kijf. En dat nieuwe beleid zorgt ervoor dat gamers die meteen de overstap maken naar PS5, ook nog van deze PS4-titels kunnen genieten zonder de console weer van de zolder te moeten halen.

Een reactie achterlaten