fbpx

Sony belooft probleem met PS1 klassiekers op PlayStation Plus te fixen

Tekken 2 pS1

De vernieuwde versie van PlayStation Plus is gelanceerd in Europa, al brengt dat enkele vreemde ontdekkingen aan het licht. Zo draait een deel van de klassieke PS1-games slechts aan 50Hz waardoor het beeld niet vloeiend genoeg is. Sony belooft de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Momenteel zijn er slechts 13 klassieke PS1-games beschikbaar via de Premium-abo van PlayStation Plus. Daaruit blijkt (via vgc.com) dat zeven ervan gebaseerd zijn op de Europese PAL-versies. En die hebben een lagere framerate hebben dan de Amerikaanse NTSC-versies.


PAL games halen slechts 50 frames per seconde, terwijl NTSC games 60 frames per seconde halen. Gevolg: die games lopen niet zo vlot. Volgens VGC gaat het om Ape Escape, Everybody’s Golf, Jumping Flash, Kurushi, Syphon Filter, Wild Arms en Worms World Party.

Een aantal games hebben een upgrade patch gekregen, waaronder Jumping Flash, maar die creëert volgens verschillende gebruikers een ghosting effect als het beeld beweegt. Opvallend is dat alle third-party titels, zoals Tekken 2, wel in NTSC-versie beschikbaar zijn.

Sony heeft alvast laten weten dat het zijn best doet om de NTSC-versies van alle PS1-klassiekers beschikbaar te stellen.

Een reactie achterlaten